Angående Corona (Covid-19)

Angående coronaviruset Covid-19

 

Vi får just nu många samtal från folk som har frågor rörande Coronaviruset, Covid-19 och hur detta påverkar vår verksamhet. Nedan sammanfattas det som gäller vår verksamhet samt länkar till Folkhälsomyndigheten.

 

Vi är givetvis måna om våra gästers och vår personals hälsa. Vi följer noggrant de rekommendationer och föreskrifter som kommer från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter. Länk till Folkhälsomyndigheten.

Uppdatering 200327 13:52

 • Begränsa antalet deltagare och motverka trängsel. Maximalt 50 personer så länge det finns plats för så många i lokalen utan att det blir trångt.
  M/S Vindhem rymmer totalt 340 – 350 sittande passagerare (beroende på hur man räknar). Detta innebär för vår del att det finns 7 sittplatser per gäst och att det går 7 gäster per toalett. Således råder det absolut ingen trängsel ombord. Utöver dessa platser finns det dessutom ett soldäck som rymmer mer än 100 personer och som i takt med vårens ankomst kan utnyttjas mer och mer.

 • Se över förutsättningarna för evenemanget t.ex. storlek på lokal och möjligheter till en god handhygien.Ombord finns det sju gästtoaletter och det innebär att enligt nu gällande riktlinjer så går det 7 gäster per toalett. Alla toaletter yt-desinficeras dagligen och det finns både tvål och handsprit på samtliga toaletter. Handdesinfektion finns även placerad på andra strategiska platser runt om i fartyget och givetvis även i de utrymmen som endast personalen har tillgång till.

 • Ge information i förväg om att personer med symtom på luftvägsinfektion inte ska komma till evenemanget.Upplever du symptom på luftvägsinfektion, hosta eller feber så stanna hemma. Vi gör en temporär förändring av våra avbokningsregler så länge denna situation råder. Om du har förbetalt dina biljetter och känner av ovanstående symptom när resan närmar sig så går det bra att byta dessa förbetalda biljetter mot presentkort motsvarande 100% av värdet ända fram till 12 timmar innan avgång. 12 – 2 timmar innan avgång går det bra att byta förbetalda biljetter mot presentkort motsvarande 75% av värdet. Dessa presentkort kommer att vara giltiga till 2021-12-31. Personal som uppvisar ovanstående symptom måste givetvis stanna hemma.

Uppdatering 200324 16:00

 • Nya riktlinjer för restauranger från Folkhälsomyndigheten. All servering av mat och dryck måste tillsvidare ske vid bordet där gästen sitter.
  Med omedelbar verkan slutar M/S Vindhem servera dryck direkt från bardisken. All dryck och mat serveras vid bordet.

 • En generell rekommendation att glesa ut bland gästerna.
  Fr.o.m. den 27/3 tillåts vi maximalt släppa ombord 50 personer (vi kör med alltså med 15% kapacitet). Det finns 7 platser per passagerare.

 

Vidare följer vi utvecklingen noga och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten kan givetvis komma att ändras. Du kan själv gå in och läsa på Folkhälsomyndighetens hemsida om vilka rekommendationer som gäller för tillfället.

 

För att minimera risken för smitta ombord så använder vi yt-desinfektionsmedel vid all städning och det finns handdesinfektionsmedel att tillgå enkelt ombord på båten för både gäster och personal. Rutiner för handtvätt och handdesinfektion finns på plats sedan långt tillbaka eftersom vi hanterar livsmedel och servering av mat men vi har nu skärpt rutinerna ännu mer och gjort handdesinfektionsmedel tillgängligt på fler platser ombord.

Sidan reviderades senast 200328 8.35.

 

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Följ oss på Facebook!