Angående Corona (Covid-19)

Angående coronaviruset Covid-19

Dessa restriktioner gäller fram till den 28/9-21.

Hur vi arbetar för att motverka spridningen av Covid-19 och hur detta påverkar vår verksamhet. Nedan sammanfattas det som gäller vår verksamhet samt länk till Polisen, Livsmedelsverket och Folkhälsomyndigheten.

 

Vi är givetvis måna om våra gästers och vår personals hälsa. Vi följer noggrant de rekommendationer och föreskrifter som kommer från Folkhälsomyndigheten och Polisen. På Livsmedelsverkets hemsida står också att läsa att Covid – 19 inte smittar genom mat. Det smittar genom luften. 

Begränsa antalet deltagare och motverka trängsel

 • M/S Vindhem rymmer normalt totalt 350 sittande passagerare inomhus och vi har ytterligare minst 100 platser utomhus. Vi har valt att “kryssa” bord i de fall detta är nödvändigt för att säkerställa att avstånden mellan sällskapen är de korrekta. Vi har kört “Covid-anpassat” sedan våren 2020 och vi har fått bra koll på hur vi ska placera gäster, hur våra gäster uppträder ombord och hur många vi kan ta ombord och ändå bedriva en säker verksamhet för gäster och personal. För att upprätthålla detta tar vi aldrig ombord fler gäster än 40% av vår normala kapacitet. Vi har sedan denna pandemis början arbetat aktivt för att förhindra att trängsel uppstår någonstans ombord.
 • Utöver platserna inomhus finns det dessutom ett soldäck som rymmer mer än 100 personer.
 • Vår serveringspersonal använder normalt inte munskydd. Om ni önskar att munskydd används när de serverar Er så är det bara att säga till.

  Riktlinjer sommaren 2021
 • Gäster placeras sällskapsvis med maximalt åtta personer per bord. Exempel: Om ni bokar för 16 personer så kommer ni att placeras på två bord med minst en meters avstånd mellan borden. Inget sällskap delar bord med ett annat sällskap. 

Se över möjligheterna för att hålla en god handhygien

 • Ombord finns det sju gästtoaletter. Dessa räcker normalt till 340 gäster. När vi nu kör med endast upp till 40% av vår normala kapacitet så uppstår inte trängsel vid toaletterna. Städning sker flera gånger per tur.
 • Alla toaletter yt-desinficeras dagligen och det finns både tvål och handsprit på samtliga toaletter.
 • Handsprit finns även placerad på andra strategiska platser runt om i fartyget och givetvis även i de utrymmen som endast personalen har tillgång till.

Informera om att personer med symptom på luftvägsinfektion inte ska komma till evenemanget. 

 • Upplever du symptom på luftvägsinfektion, hosta eller feber så stanna hemma. Du måste dock ringa och anmäla att du inte kommer. Vi gör en temporär förändring av våra avbokningsregler så länge denna situation råder. Vi tar i normalfallet under rådande omständigheter inte betalt i förskott och om du känner dig sjuk så kan du avboka ända fram till avgång utan extra kostnad (gäller ej vid charter av hela fartyget).
 • Personal som har minsta symptom på sjukdom får inte komma till arbetet.

All servering av mat och dryck måste tillsvidare ske vid bordet där gästen sitter

 • M/S Vindhem serverar varken mat eller dryck direkt från bardisken. All dryck och mat serveras vid bordet där ni sitter.

Bryggstoppet på Björnholmen

 • Vi vet att stoppet på Björnholmen med tillhörande dans på fördäck är ett oerhört populärt inslag under våra turer på sommaren. För tillfället har vi tyvärr tvingats ställa in dessa stopp. Vi hittar helt enkelt ingen lösning på hur vi ska motverka trängsel vid bryggstoppet.

Givetvis följer vi utvecklingen noga och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Polisen kan komma att ändras.

 

Sidan reviderades senast 210907 16.45

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Följ oss på Facebook!